9 Mayıs 2013 Perşembe

  • Özgür Suriye Ordusu mücahitleri Şam'ın Ayn Mennin kontrol noktasını ele geçirdi.Operasyonda 35 asker öldürülürken 3 tank ve 2 askeri araç ele geçirildi.
  • Halep El Kindi hastanesini kuşatma altına alan mücahitler binalara girdiği bildiriliyor.Rejim güçlerinden en az 10 askerin öldürüldüğü gelen bilgiler arasında.Haber netleşince videolarla vereceğiz.
  • Mücahitlerin Şam Otaibeh'te 8 adet tankı yok ettiği bildiriliyor.Otaibe'nin yakınlarındaki Jarba'da da bir uçak düşürüldü.
  • ÖSO Banyas katliamı için İdlib'te büyük bir intikam operasyonu başlattı.Başta İdlib Ariha ve Sareqeb arasında bulunan askeri kamplara tankların eşliğinde saldırı başlattı.İçlerinde Ahrar el Şam,Liva el Hak,Tevhid tugayları ve cephetul Nusra başta olmak üzere birçok mücahit grubu operasyona fiilen katılıyor.Allah yar ve yardımcıları olsun.Videolar geldikçe bu konu başlığında vereceğiz.
               -İdlib operasyonunda vurulan tuğla fabrikasında üslenen rejime ait cephanelik havaya uçuruldu.
-2.video İdlib operasyonunda Ariha'daki kontrol noktasının havaya uçurulması



  • Deraa Kirbet Gazale'de kuvvetli çatışmalar devam ediyor.Sıcak anlarda mücahitlerin vurduğu BMP zırhlı aracı infilak etti.İşte o görüntüler.
Bu da aynı bölgede gece vurulan başka bir noktadan
  • Mücahitler Şam'ı çevreleyen El Qalamaoun dağlarında ilerlemeye devam ediyor.Çok sayıda askeri üssün olduğu bölgenin devamında Scud füzelerinin fırlatıldığı 155. Tugayda var.İşte bu Qalaomun'daki bir askeri noktanın ele geçirildiği anlar;
  • Dün Halep Tel Fırat'ta düşürülen savaş uçağının enkazı

  • Şam kırsalındaki El Fakuh kontrol noktasında ele geçirilen ganimet tanklar.Bu nokta 155. tugaya 1 km uzaklıkta.


  • Dün Şam'ın Seyyida Zeyneb bölgesinde gebertilen M.Ahmed Baddah isimli hizbuşşeytan teröristi

  • ESEDİN KİMYASAL SİLAH KULLANDIĞI ANKARA ADLİ TIPTADAKİ SONUÇLARDA DA ORTAYA ÇIKTI.  

    Beşşar Esed'in kimyasal silahlarına maruz kalan Suriyeli yaralılarda 'risin' adlı zehir tespit edildi. Başbakan Erdoğan bu tespitin yer aldığı raporları kanıt olarak ABD Başkanı Obama'ya verecek.Aylardır Suriye'de devam eden acımasız savaşın sebebi olan Esed'in hain yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Gözünü kırpmadan kendi halkını vuran Beşşar Esed'in, ülkesindeki muhalifleri öldürmek için 'zehir' kullandığı tespit edildi. Bildiğiniz gibi, Esed güçlerine ait savaş uçaklarının ağır bombardımanı sonucu yaralanan isimler Türkiye'de tedavi ediliyor. Yine böyle bir bombardımanın ardından yaralanan 13 Suriyeli'nin kan ve doku örneklerinde 'kimyasal-biyolojik silah' izi tespit edildi. Suriyeli vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yaralılardan alınan numuneleri incelenmesi için Ankara'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Numuneler üzerinde yapılan incelemelerin ardından öldürücü "risin" adlı zehirli maddeye ulaşıldı.MİT'in yürüttüğü soruşturmada ortaya çıkan raporları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde Başkan Obama'ya kanıt olarak iletecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder