10 Mayıs 2013 Cuma


  • Rakka'ya bağlı Tabqa bölgesinin ÖSO kontrolüne girdiği haberleri geliyor.
  • ÖSO Halep uluslararası havalimanının yanındaki Jibreen bölgesine saldırı başlattı.
  • İdlib'teki mücahitlerin ortak yaptığı Banyas intikam operasyonu devam ediyor.Bugün öğleden sonra Gençlik kampı olarak bilinen ve şimdilerde askeri üs olarak kullanılan birlik ÖSO denetimine geçti.Birliğin haritadaki konumu: http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=35.858618&lon=36.702629&z=17&m=b 
          Aşağıda verilen İdlib operasyonu videoların ilkinde  1 adet  T-72 tankı vurulurken etrafındaki esedin köpekleri kaçacak       delik arıyorlar.2. videoda tuğla fabrikası ile onun etrafında üslenen askeri birimlerin ve bir adet Shilka tankının Grad füzeleriyle vurulması.

-Tuğla fabrikasında askeri kamp kuran rejime ait binalarda büyük patlama

  • Mücahitler geçen hafta bir bölümünü ele geçirdikleri Abu Duhur havaalanının önemli bir kısımını daha ele geçirdi.
  • Şam'ın Al Husseiniya bölgesinde çatışmalarda 2 adet tank vuruldu.1 tankta ganimet olarak mücahitlerin eline geçti.Ayrıca Şam Barzehte mücahitlerin elinde olan bölgeye girmeye çalışan rejim güçleriyle çıkan çatışmada çok sayıda askerin öldürüldüğü bildiriliyor.

  • Mücahitler 3 gün önce mühimmat sıkıntısından dolayı geri çekildikleri Deraaya bağlı Kirbet Gazale ilçesini takviyelerle beraber saldırarak dün yeniden ele geçirdi.

  • Hama'da 92 asker ÖSO saflarına katıldı.

  • Dün Şam Doğu Ghouta'da füze ile vurulan rejime ait T-72 tankı

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
SURİYE'Lİ ALİM:ESED EHLİ SÜNNETTEN NEFRET EDİYOR
Suriyeli alim ve Emevi Camisi eski imamı Abdullah Salkini, Esed güçlerinin başta camiler olmak üzere Suriye'deki İslam eserlerine büyük zarar verdiğini söyledi. Salkini, Gaziantep Üniversitesinde katıldığı bir program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin her yerindeki camiler ve İslami eserlerin uçaklarla bombalandığını belirtti. Esed ordusunun özellikle İslamiyetin simgesi olan minareleri yıktığını ve camilere büyük zarar verdiğini ifade eden Salkini, İslamiyet'in en büyük eserlerinden olan Halep'teki büyük Emevi Camisi'nin de tahrip edildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de geçtiğimiz yıllarda Emevi Camisi'ni ziyaret ettiğini anımsatan Salkini, Gül ve eşinin oradaki İslami eserlere büyük saygı gösterdiğini kaydetti. Esed ve eşinin ise hiçbir zaman İslami eserlere saygı göstermediğini savunan Salkini, şöyle konuştu: "Esed rejiminin ehli sünnete karşı çok büyük bir nefreti var. Emevi Camisi'nin büyük bir bombardımana maruz kaldığını ve tahrip olduğunu biliyoruz. Tanklar camiyi bombardımana tuttu. Minareyi yıkana kadar bombaladılar. Zekeriya Peygamberin bulunduğu yeri bile bombaladılar. Cami bombalanmadan önce Esed güçleri, camiye girip eserleri harap etti. Cami içerisinde içki içip fuhuş yaptılar, çok kötü şeyler yaptılar. İslam alimlerinin kıymetli kitaplarını yaktılar." Bazı ülkelerin olaylara karşı çıktığını ve Suriye halkının yanında yer aldığını ifade eden Salkini, "Allah'tan bu olayların bir an önce bitmesini ve tüm İslam aleminin kardeşlik ve iyilik içerisinde yaşamasını diliyorum" diye konuştu. Kaynak: AA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder