15 Nisan 2013 Pazartesi

15 NİSAN 2013
- Katil Esed'in uçakları Halep'e bağlı Marjeh kasabasını bombalayarak onlarca sivilin şehit olmasına neden oldu.














- Mücahitler Deraa Tasil kasabasını ele geçirdi.Sabahtan beri devam eden çatışmalarda muhalifler önce kasabadaki rejim güçlerine ait kontrol noktalarını daha sonra belediye binasını ele geçirerek kasabayı özgürleştirdiler.Kasabanın konumu;
http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=32.824500&lon=35.954819&z=13&m=b&search=tafas
- Halep Vali konağı muhalif güçlerin eline geçti.















- İdlib Sarmada kasabasına bugün hava saldırısı yapıldı
















-İdlib Vadi El-Dayf askeri kampından kaçan 10 asker ÖSO'ya katıldı.
-Halep Han Toman kasabası etrafında ÖSO ile esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.
-Şam'da Hafız Esed heykeli ait olduğu yerde



















- 1200 hizbullat gerillasının Suriye'de mücahitlere karşı savaşmak için Tartus limanından Suriye'ye girdiği yönünde haberler geliyor.
- Şam'ın Cobar semti sabahtan beri bombalanıyor.
- Türkiye sınırına yakın Haseki ilçesi Hadad köyüne dün katil esed güçlerince yapılan hava saldırısında 16 sivil şehit oldu. +18



-Şam Kunaytra'da 400 Rejim askeri Özgür Suriye Ordusuna katıldı.
















-
 İdlib'te dün keskin nisancı mücahit tarafından avlanan şebbiha

















-Suriyede yıkılan şehirlerden birkaç kare









- Suriye Müslüman Kardeşler Lideri: Devrimin yanındayız
Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Riyad El-Şukfa, Esed'e karşı yürütülen mücadelenin yanında olduklarını söyledi. Suriye'de muhalefetin birliğini bozmak için çalışmalar yapıldığını belirten Şukfa, devrimin halk devrimi olduğunu ve kendilerinin bu süreci desteklediğini ifade etti.Sütlüce'de bir otelde basın toplantısı düzenleyen Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Riyad El-Şukfa, Esed'in yanında duranları ayıpladığını söyledi. Suriyeliler'in durumunun iyi olduğunu ve yavaş yavaş da olsa ülkede zafere yaklaşıldığını anlatan Şukfa, "Bombalama haberleri duyduğunuzda bu rejimin zayıfladığını ortaya koyuyor. En son çok kötü bir Suriye Müslüman Kardeşleri'ne karşı karartma kampanyasını duymuşsunuzdur. Bu mevcut rejimin hedeflerinden birisidir. Muhalefeti birbirine düşürmek için yapılan bir kampanyadır. Bizim düşmanlarımız zaferin yaklaştığını gördükçe Suriye Müslüman Kardeşleri karartma çalışmasına başladılar." diye konuştu.
Kendilerinin esas muhaliflerden biri olduğuna dikkat çeken Şukfa, "Suriye'deki devrim tamamen halkla başlatılan bir devrimdir. Suriye Müslüman Kardeşler bu devrime destek verdiler. Suriye Müslüman Kardeşler teşkilatı bu devrimin barışçıl olarak devam etmesini istedi; ancak maalesef devrim öldürmeyle ve bombalama ile başladı. Suriye halkını silah taşımaya mecbur kıldı. Bu durum böyle devam ettiğinde dedik ki; açıkçası bize iftira atanlara fazla cevap vermek istemiyoruz. Suriye nezdinde hiçbir ağırlıkları yoktur. Süreç gerçekten çok uzadı. Sözlü saldırılar da çok uzadı." ifadelerini kullandı.
Kendileri hakkında söylenenlerin iftira olduğunu söyleyen Şukfa, "Bazı ülkelere bağlı bazıları da yanlış bilgilerden kaynaklanıyor. Biz devrimin yanında durduk. Biz Suriye Ulusal Konseyi'nde koltuklarımızı fazla tutmak istemedik. Başka güçlere muhaliflere yol açmak için buna rağmen bazı insanlar bizim bütün bu Suriye Ulusal Konseyi'ne el koyduğumuzu söylüyor. Suriye Ulusal Konseyi'nin biz sadece yüzde 10'unu temsil ediyoruz. Bütün muhaliflere aynı mesafede duruyoruz. Suriye'de muhalefetin birliğinden korkuluyor. Güçlü muhalefet istenmiyor. O da çöküş noktasına daha çok yakın olduğunu gösteriyor. Muhalefetin bütün taraflarını bir araya getirmek için çalıştık." şeklinde konuştu.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder